Bezoek ons op Faqcebook

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.
 
Tenminste, als uw auto drie jaar of ouder is. De zogenaamde 'datum van eerste toelating' is bepalend voor de keuring. Deze datum is vermeld op kentekenbewijzen afgegeven na 1 januari 1995.
 
U kunt de auto al vanaf twee maanden vóór de keuringsdatum laten keuren. Als de auto niet, of niet tijdig is gekeurd, kunt u een bekeuring krijgen.
 
De gecertificeerde APK-keurmeester van Autobedrijf Walraven let o.a. op de volgende onderdelen: ·Verkeersveiligheid Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie · Milieu Uitlaatgassen · Algemeen Kentekenbewijs deel I, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.
 
Als uw auto is gekeurd ontvangt u van ons een keuringsrapport, zowel bij een goedkeuring als bij een afkeuring van de auto. Het keuringsrapport (bij een goedgekeurde auto) moet u bij u hebben in de auto. De politie kan er om vragen.